Zomerreces gehaald

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart werd de raadszaal van onze gemeente gevuld met een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college. Nu, tijdens het reces (de vakantie van de politiek), is het een goed moment om terug te kijken naar de verrichtingen van de nieuwe club.

Zichzelf op de borst kloppende coalitieclub

Net voor de verkiezingen stond breeduit in de media te lezen hoe goed de -zichzelf op de borst kloppende beoogd coalitiegenoten- het allemaal gedaan hadden en hoe geweldig Dongen er nu financieel voor stond. Wat extra gemeenschapsgeld uitgeven voor een extra (in-)formateur was dus geen enkel probleem.

Ondanks of dankzij

Het duurde ondanks, of misschien wel dankzij, de inzet van twee formateurs nog tot 17 mei voordat de nieuwe wethouders officieel konden worden geïnstalleerd. Het nieuwe college was nu een feit. Wethouder van Beers bleef en mag beginnen aan een nu hopelijk wel complete nieuwe periode van vier jaar.

‘Integriteitsproblematiek’

Nieuw zijn de wethouders René Jansen en Rolf Vullings. Waarvan deze laatste al meteen bij zijn eerste optreden de kans greep om opzichtig te blunderen op vragen over zijn ‘integriteitsproblematiek’.

Hoeder van de integriteit

Onze burgermoeder moest hem al meteen de helpende hand bieden. ‘Als hoeder van de integriteit zal ik hier nauwlettend op toezien. Van mijn kant zal een monitoring  plaatsvinden naar de ontvlechting van zowel de bestuurlijke, maatschappelijke en zakelijke activiteiten van de heer Vullings. Als het zover is laat ik u dat weten!‘, sprak zei ferm, nadat Rolf Vullings op vragen van Marieke Schouten geen antwoord kon geven en het ‘niet kon zeggen’.

Zomerreces gehaald

Ondanks het feit dat in de discussie over de zonneparken de Wildert en Tichelrijt pijnlijk duidelijk werd dat lang niet iedereen begreep waar het om ging, kon men overschakelen op de vakantiemodus. Het zomerreces was in ieder geval al zonder al te grote kleerscheuren gehaald.