Partij van de Profiteurs?

De PvdA die als partij strijdt voor een sociale, fatsoenlijke en eerlijke politiek voor iedereen verslikt zich in Dongen in haar eigen uitgangspunten.

Sociaal?

Is het sociaal om met het vooruitzicht op een andere betrekking nog doorbetaald te krijgen tijdens zwangerschapsverlof terwijl er ook recht op wachtgeld bestaat? Natuurlijk heeft men recht op deze voorzieningen maar is dat dan gezien de huidige financiële situatie in Dongen wel sociaal?

Eerlijk?

Ook het inhuren van een externe PvdA-wethouder gedurende deze periode, die al veel betaalde baantjes heeft, is dat wel eerlijk?

Fatsoenlijk?

Is het wel fatsoenlijk om tijdens een vijfjarige carrière in het college, bijna één jaar hiervan met zwangerschapsverlof te zijn geweest? Is het wel fatsoenlijk om je in de gemeenteraad te laten vervangen door je echtgenoot tijdens zwangerschapsverlof?

Integer?

Hoe integer is het om na het voortijds beëindigen van de functie, je vriendin te laten voordragen als jouw vervanger? Los van het feit of zij überhaupt wel geschikt is?

Optimaal gebruik

Het is duidelijk dat voor de PvdA, zoals de titel van hun laatste verkiezingsprogramma luidt: “laat niemand links liggen”, dit vooral voor henzelf geldt. Zij maken optimaal gebruik van de bestaande regelingen die er zijn, maar of dit wel sociaal, fatsoenlijk, eerlijk en integer is, dat is de vraag?

Profiteren

Zij profiteren echt van hun arbeid in de politieke en bestuurlijke wereld, door meer dan maximaal gebruik te maken van hun rechten en de bijbehorende financiële regelingen. Partij van de Arbeid of Profiteurs van de Arbeid?

Papieren ideologie

Je mag verwachten dat een partij zoals de PvdA niet alleen een papieren ideologie heeft, maar dat deze vooral tot uiting komt in houding en gedrag van haar politieke en bestuurlijke vertegenwoordigers: sociaal, eerlijk en fatsoenlijk.

Hiermee slaat de PvdA de plank volledig mis.